Gigantikus betongerendát kapott telibe a tehervonat

2022.12.21. 17:05

Egészen rémisztő baleset történt az egyesült államokbeli Collegedale kisvárosában (Tennessee állam, Hamilton megye). Egy hatalmas betongerendát szállító kamion ütközött tehervonattal, egészen pontosan magát a betonelemet kapta telibe a Norfolk Southern társaság szerelvénye. Az esetről videó is készült:

A baleset pontos körülményei nem ismertek, a videón viszont az látszik, hogy a betongerendát szállító kamion igen lassan halad, még bőven rálóg a sínekre. A mozdonyvezetőnek ilyen esetekben esélye nincs elkerülni az ütközést, vasúton egészen más fékúttal kell számolni, mint amit a közúti járműveknél megszoktunk. Így itt is megtörténik a becsapódás.

A durván 18 méteres betontömb ripityára tört, azt egyébként egy építkezésre szállították volna. A Local 3 News beszámolói szerint három mozdony és tíz vasúti kocsi siklott ki, jelentős mennyiségű gázolaj folyt az útra. A chattanoogai tűzoltóknak azonban nemcsak azt, hanem a szivárgó kenőolajat is el kellett távolítaniuk.

Az érintett útszakaszt lezárták, mivel a romok és törmelékek teljes eltakarítása hosszú időt vett igénybe. A vonatot üzemeltető Norfolk Southern két alkalmazottját könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, az ütközés erejét és körülményeit tekintve hatalmas szerencse, hogy nem történt tragédia.

Forrás: Local 3 News