Kata túlélte, de a kamionos még nem kért bocsántatot

2022.12.22. 12:17

Sajnos akár jellemző történetként is tekinthetünk arra, ami 2022. november 16-án Szolnok külterületén, a 4-es számú főúton található Szent István hídon történt. Abból a szempontból mindenképpen, hogy amíg Kata a csodával határos módon élve szállt ki abból a Suzuki Grand Vitarából, amit két kamion összepréselt, azok, akik felelősségre vonhatóak lennének a történtekért, a legalapvetőbb emberi gesztusokat is elsunnyogták.

A Magyar Közút videóinterjút készített Katával, hogy a karácsonyi készülődés előtt újra, nyomatékosan felhívják a figyelmet az óvatos és elővigyázatos vezetés fontosságára.

Kata azon a napon az anyukáját akarta meglátogatni Békéscsabán, hosszú idő után tudtak volna több napot együtt tölteni. De egy szemből meggondolatlanul előző autós miatt az előtte haladó teherautónak le kellett fékeznie. Kata elégséges követési távolságot hagyott, és időben reagált, így kényelmesen megállt jármű mögött. Nem telefonált, figyelt, a mögötte érkező teherautó sofőrje azonban már későn reagált, és úgy összegyűrte az előtte lévő Grand Vitarát, hogy Kata elmondása szerint a kiérkező segítség sem számított élő emberre. Az előzést végrehajtó autós, aki miatt az elől haladó teherautónak meg kellett állnia, a mai napig nem került elő, míg Kata szerint a balesetet okozó jármű sofőrje nem élt a lehetőségével, hogy megkérdezze, jól van-e a másik fél.

Kata végül súlyos sérülés nélkül élte túl a történeteket, és a kivizsgálás után haza is engedték, bár a mai napig fejfájás és hányinger gyötri. Azt viszont, hogy milyen súlyos traumán van túl, talán érzékletesen írják le saját szavai: “A mai napig néha úgy kelek fel, hogy nem tudom eldönteni, élek-e.”