A klasszikus és a modern fúziója lesz az új Cobra GT

2022.12.22. 06:07

Az AC Cars még tavasszal jelentette be, hogy egy teljes egészében karbon-kompozit karosszériás Cobrán dolgoznak, melyről most új képeket és információkat kaptunk.

xobra

Az új, Cobra GT Roadster névre hallgató modellt az teszi különlegessé, hogy vegyíti a régi Cobrák ikonikus retró megjelenését a modern idők gyártástechnológiáival és elektromos vívmányaival. Ez a szénszálas alapanyagok használata mellett azt is jelenti, hogy a vásárlók például elektromos ablakokkal, légkondicionálóval és infotainment rendszerrel is rendelhetik.

A gépháztető alatt egy egyelőre tisztázatlan méretű V8-as motor lapul majd, mely 654 lóerejét és 780 Nm nyomatékát a vevő választásától függően vagy egy hatsebességes manuális, vagy egy tízsebességes automata váltónak adja tovább. Mindemellett az alumínium alváznak és a már említett karbon karosszériának köszönhetően a sportautó súlya 1500 kiló alatt marad, a 0-100-at pedig 3,6 másodperc alatt teljesíti.

Az új Cobra GT a tervek szerint csak limitált darabszámban készül, a megrendelők pedig a gyártó ígérete szerint nagymértékben testre szabhatják saját darabjukat.

Forrás: AC Cars