Így ünneplik az autógyártók a karácsonyt

2022.12.24. 16:48

Elérkezett a szenteste, a keresztény világban többnapos ünnep veszi kezdetét. Ilyenkor már-már hagyomány, hogy a nagyvállalatok készítenek valamilyen vicces, vagy éppen szívmelegető tartalmat a közösségi oldalaikra, összeszedtük tehát, hogy az autóipar különböző szereplői hogyan is ünneplik idén a karácsonyt.

BMW:

A bajorok egy ünnepi hangulatú szoftverfrissítéssel készültek, amellyel egyes BMW modelleken elérhetővé vált egy speciális, karácsonyi hangulatú műszerfalgrafika, amelyen a gyártó kellemes ünnepeket kíván a tulajdonosoknak.

Tesla:

Tesláék egy fényárba öltöztetett Model 3-at mutattak nekünk így karácsonyra, amit ugyan nem maga a gyár, hanem egy lelkes tulajdonos készített, de mégis igen pofásra sikerült.

Dodge:

A MűhelyPRN-hoz hasonlóan a Dodge is egy mikulásszánnal jelentkezett be az ünnepekre, de nekik kicsit más elképzeléseik voltak a témáról, mint az Avalon csapatának…

Mercedes-Benz/Mercedes-Maybach: 

A Mercedes karácsonyi videójában egy fényjátékban úszó öreg 123-as kombit és egy vadiúj S680-as Maybachot láthatunk, ünnepi zenei aláfestés társaságában.

Volkswagen:

A két napja írtuk meg, hogy folyatták minden idők egyik leghumorosabb autós reklámját, amiben egy idős hölgy vezet közepesen huligán stílusban egy ID.4 GTX-et. A VW-nél, ha már volt kéznél egy ID.4 GTX, a Mikulást is beleültették az elektromos SUV-juk sportosított változatába.

A wolfsburgiak azt is felismerték, hogy egyeseknek továbbra sem jelent alternatívát az elektromos autó, így egy hagyományos meghajtású Tiguan R-Line-ban is elküldték egy körre a szakállas apót.

Audi:

A mikulásszán-koncepció kétségtelenül népszerű volt idén az ünneplő autógyártók körében, Ingolstadtban az Audi Grandsphere Concept nevű elektromos prototípusba ültették az öltönyös télapót.

Suzuki:

A Magyar Suzuki Zrt. már jópár hete járja az országot egy égősorokkal gondosan feldíszített S-Cross-szal, amit most meg is mutattak.

Peugeot:

Az oroszlános márka szívesen ajánlaná legújabb versenyautóját, a 9X8-at a Last-Minute karácsonyi bevásárlások intézéséhez, dehát sajnos csomagtartója ugye ritkán van egy versenyautónak...

Lamborghini:

A Lamborghini egy igazán ötletes ünnepi videót forgatott, amelyben a borbély előtt parkoló legújabb Huracán veszi fel az influencer szerepét.

+1 Magyar Közút:

A Magyar Közút idén is karácsonyfává varázsolta a Megyeri híd pillérjeit, de egyúttal azt is kérik, hogy senki se próbálja vezetés közben lefotózni a látványosságot.

+2 MÁV-Start:

A MÁV idén is fényárba öltöztette az egyik V43-as sorozatú villanymozdonyát, amivel a társaság szerint majdnem minden fővonalon összefuthatunk, ha autózás helyett esetleg a vasutat választanánk az ünnepek alatt.

Címlapkép forrása: Audi