Hídról zuhant a folyóba egy busz Spanyolországban

2022.12.26. 11:26

Spanyolország északnyugati részén hatan meghaltak, ketten pedig megsérültek miután egy személybusz lezuhant a hídról egyenesen az alatta lévő folyóba – közölte a kiérkező mentőalakulat illetékese.

A baleset helyszíne - Forrás: Guardia Civil
A baleset helyszíne - Forrás: Guardia Civil

Két túlélőt – a jármű sofőrjét és egy utasát – már eddig kimentették a Lerez folyóból, ahol az erős áramlat és a galiciai régiót elsöprő heves esőzések miatti nagy vízhozam hátráltatta a kutatást és a mentést – ismertette a Reuters a helyi hatóság közlését.

A túlélőket különböző fokú sérülésekkel a közeli kórházakba szállították – tették hozzá.

A Monbus cég autóbusza Lugo és Vigo városa között utazott, és a Pedre nevű településen történt baleset helyszínéhez közeli büntetés-végrehajtási intézetben állt meg. Ugyanakkor továbbra sem tudják, hogy mi okozhatta a jármű lesodródását és a vízbe zuhanást, ami helyi idő szerint este fél tízkor történt.

A sofőr elmondásai szerint szerint a buszon összesen kilencen utaztak, a sofőr és nyolc utas, a hatóságoknak viszont csak nyolc ember eltűnéséről kaptak bejelentést, így valószínűleg nincs szükség további keresésre.  A jármű sofőrje nem állt alkohol vagy tudatmódosító szerek befolyása alatt, a hatóságok szerint a balesetet az extrém időjárás okozhatta.

A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük, hogy elérjék a balesetet szenvedett járművet. A folyó egész éjszaka a túlfolyási küszöb felett maradt, vasárnap pedig az erős sodrás és a heves esőzéssel kísért rossz időjárás miatt a katasztrófavédelem dolgozói közel két órára felfüggesztették a műveletet.