Íme a legjobb és legrosszabb karácsonyi autós reklámok

2022.12.26. 13:05

The Drive összegyűjtött néhány karácsonyi autós reklámvideót, amelyek vagy nagyon jók, vagy (éppen ellenkezőleg) nagyon rosszak.

A jó és rossz között csupán a nézőpont a különbség. Vagy az, amit gondolunk jóról és rosszról, de ezt mindenki el tudja dönteni. Ehhez nem kell mást tenni, csak nézni, mint a moziban.

1. A Grincs ellopja a karácsonyfát

A Hennessey Performance reklámjában a zöld meseszörnyi egy Mustang GT500-rel, mintegy 310km/h-val száguldozik az autópályán.

2. A Mercedes érthetetlen reklámja

The Drive szerint furcsára sikeredett Mercedes-Benz egyik reklámja, amelyben elektromos autók, furcsa jelmezekbe öltözött, táncikáló figurák és egy szokatlan kép- és hangvilág köszön vissza. Nem igazán jön le, hogy a marketingesek milyen üzenetet akartak átadni ezzel a nézőnek – és az sem, hogy mit szívhattak a film készítése előtt.

3. Az Audi sokadszorra adta el tök ugyanazt az ötletet

A vállalat idén harmadszorra adja el karácsonyra nagyjából ugyanazt a sztorit egy újraforgatott reklámként, alig-alig változtva a koncepción, (de legalább az előző években feltöltött videókat törölték a YouTube-csatornájukról, hogy kevésbé legyen feltűnő a dolog).

A videóban az ultramodern, kicsit hipszter Télapó nem rénszarvasokkal és szánnal, hanem egy automatizált Audival járja az országot, miközben a reklám végén azt hirdetik, hogy a jövő a hozzáállás kérdése. Hát, ha ez valóban így van, akkor végre előállhatnának valami újdonsággal.

Összehasonlításképp: itt látható az eredeti, 2020-as, nagyon hasonló audis reklámvideó.

4. Egy brit aukciós ház, a Girardo & Co a walesi partoknál, két Subaruval forgatta le a saját, ötletes karácsonyi reklámját, amelyben az autóverseny a karácsonyi családi idillel kerül párhuzamba.

5. A Chevy, mint a mindennapi élet része

Az autós márka viszonylag hosszú, öt perces reklámjában azt mutatják be, hogy az autók milyen szerepet játszanak egy család mindennapi életében.

Forrás: The Drive via index.hu