Az M1-es, az M3-as és az M7-es szakaszainak felújítása is várható 2023-ban

2022.12.27. 11:09

“Nekünk van egy szerződésünk a magyar állammal, az ebben foglaltakat meg kell, és meg is fogjuk oldani.” - mondta Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a Spirit FM-en az Aktuál című reggeli műsorban, amikor Rónai Egon műsorvezető rákérdezett, hogy a nehéz gazdasági helyzet hogyan befolyásolja az ő munkájukat.

Szimicsku ezzel kapcsolatban elmondta, hogy mintegy 400 kilométernyi autópálya szakasz felújítása várható 2023-ban. Ezek elsősorban az M1-est, M3-ast, és az ország legrégebbi sztrádáját, az M7-est érintő felújítások lesznek. Az igazgató elmondta, ezek - ahol szükséges - nem csak a burkolat felső rétegét érintő munkálatok lesznek, hanem szükség esetén az alsó, vagy akár a szerkezeti réteget is megbontják.

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy ezek a felújítások nem csak a pályaszakaszok karbantartása miatt fontosak. Már eleve úgy hozzák őket szintre, hogy a későbbi, tervezett bővítések során ezekhez a szakaszokhoz már ne kelljen hozzányúlni. Az autópályák rendbetételén túl 200 híd dilatációját teszik helyre, valamint megcsúszott rézsűket és vízelvezető hálózatokat fognak viszgálni, megújítani.