A kereskedésből hazafelé robbant le egy vadi új Corvette Z06

2022.12.28. 06:23

Marco Garcia semmi mást nem szeretett volna, csak hazavinni a kereskedésből garázsa új gyöngyszemét, egy nullkilométeres Corvette Z06-ot. A férfi beszámolója szerint ő vezette a friss szerzeményt, míg a kereskedés egyik munkatársa követte őt egy alap C8-as Corvette-el, mellyel Garcia elment az újért. Ezt követően az út második szakaszában Garcia visszavitte a kereskedésbe a dolgozót, majd ismét hazafelé indult. Sajnos azonban a dolog nem a tervek szerint alakultak.

Képernyőkép 2022-12-27 123659.png

Garcia már az út első szakaszában kattogó, zörgő hangokat hallott a Z06 motortere felől, melyek akkor sem múltak el, mikor a kereskedőt vitte vissza a telephelyére. Végül az út utolsó szakaszában Garcia alatt teljesen megállt az új Corvette, melyhez trélert kellett hívni. Ráadásul ha ez még nem lenne elég, az autókereskedés nem engedte a férfinak, hogy náluk hagyja hibás autóját, mivel indoklásuk szerint aznapra már bezártak. Garcia így végül hazaszállíttatta a beteg Z06-ot csak azért, hogy másnap ismét a kereskedésbe vigye.

Mikor végül az autó lekerült a trélerről, Garcia még egyszer beindította, a felvételen pedig jól hallható és látható az egészségesnek semmiképpen sem nevezhető motorhang, valamint a kipufogóból áradó füst.

Az, hogy pontosan mi romlott el a Z06-ban, egyelőre nem derült ki. Minden esetre a C8-as Corvette még sportosabb változatában pont a motor jelenti az igazi pikantériát. A gépháztető alatt ugyanis a C8.R versenyautóban is használt, 5,5 literes szívó V8-as duruzsol 670 lóerővel, melyet a síkforgattyús főtengelye tesz igazán különlegessé.