Hiába ígérték, nem lett olcsó a Moszkvics

2022.12.28. 10:30

Megérkeztek az új Moszkvicsok első darabjai az orosz autószalonokba, és ezzel az eddig titkolt áruk is nyilvánossá vált. Az orosz Tass.ru oldal szerint a 150 lóerős benzinesért 1,97 millió rubelt kérnek, míg az elektromos változatért 3,5 milliót. Előbbi hozzávetőlegesen 11, míg utóbbi 19 millió forintnak felel meg. Csak a kontextus kedvéért: itthon ez egy Style felszereltségű Skoda Karoq ára, 17-es felnivel, első ülésfűtéssel és automata klímával, de mondjuk egy alapmotoros Renault Kadjart is elég jól fel lehet még belőle szerelni.

Fontos érdekesség, hogy az új Moszkvics 3 és az elektromos 3e ára minden egyes kereskedésben pontosan ugyanennyi, azt ugyanis a gyártó, és annak a tulajdonosa, az állam határozza meg. Ez az egész pedig már csak azért is figyelemre méltó, mert korábban maga Vlagyimir Putyin buzdította arra a helyi gyártókat, hogy tartsák alacsonyan az áraikat.

A Moszkvics 3 és 3e, ha drága is, legalább nem érhető el túl sok helyen. Decemberben mindösszesen 7 márkakereskedésbe szállítanak. Az eredeti terv az volt, hogy 600 darab még a hónapban elkészül, az elvárás novemberre 500-ra mérséklődött, míg ebben a pillanatban 440 a cél, amiből minden harmadik autó elektromos.