Szándékosan rendőrautónak hajtott egy grúz embercsempész az I. kerületben

2022.12.28. 13:04

Akciófilmbe illő jelenet zajlott előző este hazánk és fővárosunk útjain. A Police.hu információi szerint 2022. december 27-én, 21 óra körül a rendőrök ellenőrzés céljából félre akartak állítani egy lengyel rendszámú kisteherautót. A sofőr azonban nem állt meg és Biatorbágy felől Budapest irányába menekült az M1-es autópályán.

Ezután az egyébként grúz sofőr elég komoly roncsderbit rendezett. Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött neki, egy rendőrautót pedig megpróbált leszorítani.

Az üldözés végül Budapest I. kerületében, az Attila úton ért véget, mintegy tizenöt perccel azután, hogy először megpróbálták megállítani. Az üldözés végén - ez van meg a fenti videóban is - a grúz sofőr szándékosan az egyik rendőrautónak hajtott, ekkor két rendőr is megsérült. A férfi ezután futva próbált menekülni, de nem járt sikerrel. A kisteherautó rakteréből 35 fő, magukat szír vagy marokkói állampolgárnak valló illegális határátlépő került elő.

A grúz férfinak előreláthatólag az embercsempészés, a hivatalos személy elleni erőszak és a közúti veszélyeztetés vádakkal is szembe kell majd néznie.