Egy heroikus hangulatú Lánchíd-felújítós videó

2022.12.29. 12:26

Mi is, pontosabban Petrány kolléga is ott volt, amikor átadták a biciklis, buszos, motoros és persze taxis forgalomnak a majdnem teljesen felújított Lánchidat, hogy látványos fényképeket készítsen arról, hogyan sikerültek a munkálatok. A híd a 2023-as évben válik elérhetővé a gyalogosok számára, és előreláthatólag egy tesztidőszak végén a budapestiek fognak arról dönteni, hogy végül visszaadják-e azt a gépjárműveknek is vagy sem.

A harminc évnyi várakozás után felújított Lánchíd, a város fontos szimbóluma ugyan még nincs teljesen kész, az átadás körüli időszakban a figyelem középpontjába került. A Magyar Építők oldalán heroikus hangulatú aláfestő zenével megálmodott látványos videó készített jelent meg a függőhídról, amivel eredetileg 1849-ben kötötték össze Pestet és Budát.

A munkálatok során felújították a díszítő elemeket, a kőoroszlánokat, a zászlótartó bástyákat. LED-es köz- és díszvilágítást építettek ki, a vasbetonpályát acélelemekből építették újra és persze az egészet újra aszfaltozták.