Karácsonyi gyorshajtás rekord E46-tal

2022.12.29. 15:55

Ezúttal a Balatontól délre fekvő Tamásiban állított fel valaki sebesség, vagy inkább gyorshajtási bírság rekordot. Az idei év rekorderét december 24-én, az éppen leköszönő délutáni fényben fényképezték le a szolgálatban lévő rendőrök.

12.29. gyorshajtó.png
Fotó: Police.hu

A külföldi rendszámos BMW E46 sofőrje az útszakaszon érvényben lévő 50-es korlátozás ellenére 140 kilométer/óra sebességgel haladt el a traffipax mellett, ami a Police.hu információi szerint még mérést végző rendőröket is meglepte.

Ez azt jelenti, hogy a BMW tulajdonosa hamarosan a kiszabható legmagasabb, 300 ezer forintos bírságról fog szívhez szóló levelet kapni. A rendőrség felhívása, hogy a sebességtúllépés, különösen lakott területen rendkívül nagy veszéllyel jár. Ha az E46-os vezető betartja a korlátozásokat, akkor 50 km/h mellett is közel 14 métert tesz meg másodpercenként, míg 140-es tempónál ugyanez az érték már közel 39 méter. Ez azt jelenti, hogy félisteni reakcióidő mellett is ennek a távolságnak legalább a felét (bőven alulkalkulálva) megteszi a gépjármű, mielőtt bármilyen érdemi cselekvés megtörténhetne a sofőr részéről. Röviden: tényleg ne!