Sportos kombit villant a Subaru a Tokyo Motorshown

2022.12.29. 14:58

A Levorg névre hallgató kombiból eddig is létezett egy sportosabb változat STI R EX néven, ám úgy tűnik, a Subaru még többet akar kihozni az Impreza alapjaira épülő családi autóból. Nemrég kiderült ugyanis, hogy a japán autógyár egy új, egyelőre csak prototípus formájában létező verzióval készül a 2023-as Tokyo Motorshowra. Ez lesz a még sportosabb Levorg STI Sport #.

unnamed

Mivel az autó hivatalos bemutatkozására még várni kell, az információink egyelőre limitáltak. Az minden esetre kiderült, hogy a koncepció motorháza alatt egy 2,4 literes 4 hengeres turbós boxer duruzsol 271 lóerővel. Szintén megtudtuk, hogy a többi Levorg modellhez hasonlóan az STI Sport # is egy fokozatmentes automata váltót kap. Az sajnos egyelőre kérdéses, a gyártó milyen további fejlesztéseket hajtott végre az eddigi sportos verzióhoz képest, ám a Subaru szerint még stabilabb irányíthatóságra és “prémium vezetési élményre” számíthatunk.

A tervek szerint a Levorg STI Sport #-ből csak limitált darabszám készül, melyeket jó eséllyel csak a japán belpiacon lehet majd megkaparintani.