Bemutatkozott a Sony és a Honda közös márkája, az Afeela

2023.01.05. 09:40

A Sony és a Honda tavaly tavasszal alapított közös céget, aminek megérkezett az első gyümölcse. A Las Vegas-i CES-en, a világ legismertebb elektronikai szakkiállításán mindenkit megleptek, amikor az expó utolsó napján begurult egy fehér autó a színpadra. Az Afeela ilyen korai bemutatkozása azért meglepő, mert eddig arról volt szó, hogy 2025 előtt nem készülnek el vele.

Ehhez képest bemutattak egy működő, előrehaladott állapotban lévő tanulmányautót. Az Afeelában 45 különböző szenzor, kamera, radar és lidar összefüggő rendszere felel az önvezetésért és a vezetés támogatásáért.

Az Afeela különlegessége a szórakoztatásban rejlik. Azt már korábban megszellőztették, hogy a Sony saját Playstation 5 konzolja szerepet kaphat az autóban. Lehetett hinni is, meg nem is, de a kiállítás ideje alatt a Horizon Forbidden West játék futott a kijelzőn. Ez egy AAA kategóriás, tehát húzócímnek számító, exkluzív Playstation játék. Erős jel.

Egyelőre kevés pontos specifikációt ismerünk. De azt már tudjuk, hogy egy közel 5 méter hosszú, összekerékhajtású luxus szedánról beszélünk. Azt elárulták, hogy az Afeelát 2025-2026 körül várhatjuk. Árazásában pedig arra számíthatunk, hogy prémium kategóriát, elsősorban a Teslát körüli teret célozzák meg.