2023.01.06. 06:03

Rendes sportautót úgy érdemes fejleszteni, hogy az ebben az esetben épp 5,2-literes biturbó V12-t még feljebb húzzák. Úgyhogy az Aston Martin pontosan ezt is fogja tenni, egyéb módosítások mellett.

Aston Martin - A storm is coming Aston Martin DBS 770 Ultimate [

Az Aston Martin DBS Superleggera egy orrmotoros, V12-es brit, bár technikailag részben német sportautó. Három dolgot érdemes róla tudni. Az első, hogy fantasztikusan néz ki, és olyan jelenléte van, mint kevés modern autónak. A másik érdekesség, hogy csak nevében Superleggera, hiszen semmi köze nincs sem a súlycsökkentésről szóló superleggera konstrukcióhoz, sem az ilyen vázakat kitaláló olasz Carozzeria Touringhoz. A harmadik, hogy egy elképesztően jó, nyomatékos és villámgyors GT, tehát pontosan olyan gran turismo, amilyet az Aston Martintól elvár az ember.

Ellenben 2018 óta gyártják, így itt az ideje egy modellfrissítésnek. Miután a pénztermelő SUV-ból, a DBX-ből elkészült a DBX707, most a zászlóshajó DBS következik, a 499 példányban limitált DBS 770 Ultimate-tel.

Mivel ez a DBS karrierjének végét is jelenti, az Aston Martin azt mondja, teljes áthangolás és lendületesebb karakter jön, a karosszéria átrajzolásával együtt. A V12 pedig tippre 770 PS, vagyis csaknem 760 lóerős lehet majd 2023-ban.