Visszakozik a Tesla: nem kötelező a szarvkormány

2023.01.09. 14:23

Még 2021-ben kapott frissítést a Tesla Model X és Model S, melynek leghírhedtebb hozadéka a kötelező szarvkormány volt. Ez már bejelentéskor megosztotta a közvéleményt, Elon Musk cégvezér eleinte mégis ragaszkodott a megoldáshoz. Nemrég kiderült, az amerikai villanyautógyártó mégis visszakozik.

420A2047

A Tesla online konfigurátora ugyanis kisebb frissítést kapott, a Model X és Model S pedig újra felár nélkül választható hagyományos kormánnyal is. A bajuszkapcsolók viszont továbbra sem térnek vissza, így indexelni a megörökölt kapacitív érintőgombokkal lehet.

A jelenlegi szarvkormáynos Tesla tulajok is örülhetnek: a gyártó 700 dollárét, azaz körülbelül 260 ezer forintért ezekben is vállalja a cserét. 

Forrás: Tesla
Forrás: Tesla

A kormányopciók mellett más változások is jönnek. Az X és S modellek csomagtérfedelén az eddig megszokott logóval szemben egy TESLA felirat díszeleg majd, de visszatérnek a vörös féknyergek is. Ezen kívül a Model S hárommotoros Plaid változata hatékonyabb fékeket kap, melyek jobban elviselik a magasabb forróságot.