Jön az ötajtós Suzuki Jimny, de egyelőre nem ide

2023.01.12. 16:00

Jó ideje sejtettük, de most hivatalosan is leleplezték: jön az ötajtós Suzuki Jimny. A bejelentés a 2023-as indiai autóshow keretében történt, ahol a Suzuki Ausztrália vezetője, Michael Pachota osztott meg további részleteket a Drive magazinnal.

Elmondása szerint az autó fejlesztését a világjárvány, valamint a háromajtós Jimny iránti hatalmas kereslet is hátráltatta, de most végre elkészült a nagyobb és praktikusabb változat, mely úgy tűnik, egyelőre csak Indiában és Ausztráliában lesz kapható. Előrendeléseket már most fogadnak.

Az ötajtós modell ugyan azt az 1,5 literes négyhengeres motort kapja, mint az eredeti verzió, de nem változik a négysebességes automata, és az ötsebességes manuális váltó sem. Fejlődik viszont az infotainment rendszer: nagyobb érintőképernyőt és vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitást kap az ötajtós Jimny.

Természetesen a plusz ajtók miatt az autó méretei is változtak: 340 milliméterrel nőtt a tengelytáv és a hossz, de az össztömeg így is csak 1210 kiló.