Rolls-Royce, Mercedes, Ferrari és Tesla - Gina Lollobrigida és az autók

2023.01.16. 19:37

Szépség, színésznő, fotóriporter, majd szobrász. Nem vállalkozunk rá, hogy a minap 95 éves Gina Lollobrigida életéből nekrológot gyártsunk, nem is a mi dolgunk. Azt inkább itt keresd. De ez nem azt jelenti, hogy a magunk módján ne búcsúznánk a legendától. A magunk módján, néhány érdekesebb képen és autón keresztül. Azokat ugyanis láthatólag szerette. Ferrari, Vespa, Rolls-Royce, SL Mercedes, Tesla. Ha nem is érdekelték komolyabban az autók, ízlése az volt hozzájuk.

A Lollobrigidához köthető nagyon kevés autós történet legismertebbike az, amikor 1969-ben autójával balesetet szenvedett. Az autót a színésznő vezette, de ott ült mellette Franco Zeffirelli filmrendező, aki kirepült az autó szélvédőjén, amikor szalagkorlátnak csapódtak. Zaffirelli isteni csodának tudta be, hogy életben maradt, így filmjeiben később nagy szerepet kap a hit, és a hithez való visszatérés.  Gina Lollobrigidának pedig a térde sérült meg, amit műteni kellett.

Lollobrigida egyik legszebb és legkülönlegesebb autója, a ma már aranyáron mért klasszikus, a Mercedes-Benz 190 SL.

Mario Costa filmrendező 1946-ban Rómában fordult az akkor fiatal lány után. Filmes karrierje pedig nem sokkal később, 1953-ban be is indult az Ördögi körrel (Afrika kincse). Néhány évvel később már saját Rolls-Royce Silver Wraith-e mellett pózolt.

1959-re pedig már lecserélte egy Silver Cloudra.

Ezt a Ferrarit pedig aláírásával tette mindennél értékesebbé, hogy aztán elárverezés után a befolyt összeget jótékony célra fordítsák.