65 lóerőre piszkálták fel a Dacia Springet

2023.01.17. 15:25

Új felszereltségi szintet mutatott be a Dacia az elektromos Spring modelljéhez a Brüsszeli Autószalonon. Az Extreme a drágább csomagok közé tartozik, nem csak az alap Cargo Electric-nél, hanem az Essentialnál is magasabb áron érkezik, és szerepet cserél az Expression csomaggal, amit egyúttal kivezet a gyártó. Apró érdekesség, hogy a Renault szerint eddig a vásárlók 80 százaléka a legmagasabb felszereltségi lehetőséget kérte a Springhez, így várhatóan az Extreme is népszerű lesz.

Az Extreme változat legnagyobb fegyverténye, hogy a Spring 44 lóerős teljesítményét egészen 65 lóerőig hergelték, amitől talán egy kicsit kevésbé számít majd prédaállatnak a játékautó méretű elektromos Dacia a forgalom dzsungelében. Ugyanakkor a 28,6 kWh akkut nem cserélték le, így a hatótáv 230-ról 220 kilométerre redukálódott.

Az Extreme csomag megörökli az Expression 7 colos kijelzőjét, a tolatóradart, a pótkereket(!) és akár még a mindkét irányban átlátszó ablakokat is. A vásárlók egy új kék színt is választhatnak. A korábban narancssárga díszítőelemeket rézszínű betétek váltják a visszapillantókon, a tetősíneken, az emblémákon és a beltérben.