Messze a Type-R, de azért itt a sportos Honda Jazz

2023.01.17. 10:56

Új kivitellel bővül a Honda Jazz e:HEV modellcsalád, de a jelenleg elérhető változatok is kapnak egy kis többletfűszert. A família legfeltűnőbb újdonsága az Advance Sport felszereltség lesz, amit az egyedi első lökhárítóról, fickósabb hűtőrácsról, a feketített tükrökről és a 16-os könnyűfém felnikről lehet messziről felismerni. Érzésre pedig az elől-hátul feszesebb futómű adhat sportos visszajelzéseket.

Az Advance Sport kivitelen megjelenő újdonságok közül a hűtőmaszkot az Elegance felszereltség is megkapja. Ugyanekkor a terepes stílusú Crosstar méhsejt mintázatú maszkkal és olyan ezüst betétes lökhárítókkal érkezik, amikkel a terepjárók haspáncéljait kívánják megidézni.

A Honda-féle e:HEV rendszerben hagyományosan két villanymotor egészíti ki a benzinmotort: az egyik a hajtásban vesz részt, ennek teljesítménye 108-ról 122 lóerőre emelkedett, a másik pedig generátorként funkcionál, abból 8 kW-tal hoztak ki többet a mérnökök. Az elektromos mellett a 1,5 literes benzines is erősebb lett, az új kiadásban már 107 lóerőt tud. A frissítés jót tett a Jazznek, de a sportosság így is messze van.