A gyárból lopták a pickupokat – lecsukták őket

2023.01.23. 06:09

Kilenc Ram-tolvajt tartóztatott le a helyi rendőrség az Egyesült Államokbeli Stirling Heightsben, Detroit egyik külvárosában. A lekapcsolt bűnbanda éppen új pickupokat a próbált eltulajdonítani a helyi Ram gyár udvaráról, amikor tetten érték őket.

Az új Dodge RAM TRX - A kép illusztráció - Fotó: Stellantis
Az új Dodge RAM TRX - A kép illusztráció - Fotó: Stellantis

A tolvajok a rendőrök kiérkeztekor menekülőre fogták, kidöntöttek egy kaput, illetve összeütköztek egy rendőrautóval is. A Detroit Free Press információi szerint a most elfogott banda kapcsolatban állhat korábbi gyárudvarokról történt lopásokkal is. A Stellantis szerint a lopásban érintett üzem biztonságáért egy külső alvállalkozó felel, így ők nem tudnak semmi konkrétat a bűncselekmény körülményeiről.

Néhány évvel korábban néhány tolvaj egy ideiglenes tárolásra szolgáló létesítményből lopott el legalább 10 darab új Ram pickupot, a bűncselekmények helyszínére pedig szintén egy lopott Rammel érkeztek.  Detroit környékén egyébként rendkívül gyakoriak a hasonló jellegű lopások, mivel az ilyen autók a tolvajok számára rendkívül könnyű prédát jelentenek, hiszen a kulcs mindig az autókban van, hogy egyszerűbb legyen a rakodási folyamat.

Forrás:Autoblog