A Volkswagen szerint a hidrogénhajtás nem versenyképes

2023.01.24. 13:27

Alapvető változáson megy keresztül az autóipar manapság, aminek a középpontjában az elektromos autók állnak. Mivel a kommunikált cél az, hogy az autók károsanyag-kibocsátása megközelítse a nullát, ez tűnik a logikus útnak, ugyanakkor nem az elektromosság az egyetlen ötlet. Ott van még például a hidrogénhajtás, amivel több gyártó is foglalkozik és léteznek bárki számára elérhető, hidrogénnel hajtott modellek.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

A Volkswagen vezérigazgatója nem ért egyet velük: Thomas Schafer a spanyol Autobildnek elmondta, hogy szerinte a hidrogénhajtás nem versenyképes. Szerinte személyautók esetén különösen előnytelen megoldásról van szó, hiszen például olyan hátrányokkal kell számolni, mint a túl nagy méretű tank.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

Azt is hozzátette, hogy haszonjárművek esetén még akár jó is lehet hidrogénhajtás, de jelenleg a személyautóknál a Volkswagen nem tudja elképzelni. Ezzel összhangban azt is mondta, hogy a Volkswagennél ebben az évtizedben biztos nem fog készülni hidrogénnel üzemelő autó.

Úgy tűnik, hogy a Volkswagennél nagyon erősen hisznek a tisztán elektromos hajtásban, ezért nem is próbálkoznak komolyabban alternatív technológiákkal. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ID-széria fejlesztése pörög, de azt azért ők is elismerték, hogy a sok esetben a minőségen és a dizájnon még van mit fejleszteni.

Forrás: Autobild