Olyan csúnya autót tervezett a Volkswagen fődizájnere, hogy kirúgták

2023.01.24. 11:28

Sok a változás a Volkswagen berkein belül. 2022 júliusában új vezérigazgató került a vállalat élére Thomas Schäfer személyében, most pedig úgy tűnik, a vezető dizájner Jozef Kabaň is távozik, ám nem saját akaratából.

1

Kabaň régóta a Volkswagen csoporton belül dolgozott, és kivette a részét a Volkswagen Lupo, SEAT Arosa, Bugatti Veyron és a Škoda Octavia tervezéséből is. Ezután a BMW-hez, majd a Rolls-Royce-hoz igazolt, mielőtt ismét visszatért a wolfsburgiakhoz 2020 januárjában.

Kabaň még Schäfer hatalomátvétele előtt megtervezte az ID.Life olcsó elektromos tanulmányt, mely köztudott, hogy finoman szólva sem nyűgözte le az új vezérigazgatót. A hírek szerint a Volkswagen vezetősége még tavaly februárban egy az egyben kukázta a dizájnt, Kabaňt és csapatát pedig újra a rajztábla elé ültették. Ráadásul a pletykák szerint nem ez volt az egyetlen ilyen eset: egy be nem jelentett szedán terveit is visszadobta Schäfer igazgató. Úgy tűnik, mostanra fogyott el a vállalat türelme.

2

Bár a Volkswagen nem kommentálta a híreket, sokan biztosra veszik, hogy Jozef Kabaň helyét az eredeti Audi E-Tron és a Q8 tervezője, Andreas Mindt veszi át.