A Mercedes-Benz 500 SEC kabrió Magic Top átépítése megvolt?

2023.01.25. 13:57

Elméletileg tíz készült ezekből a W126-as V8-as cirkálókból a nyolcvanas években, még mielőtt 1986-ban csődöt jelentett volna a gyártó BB. A Magic Top minden, amit egy eltűnő C-oszlop nyújtani tud, természetesen fehér festéssel, mint az a jól ismert növényi eredetű helyi érzéstelenítő pszichoaktív por.

BBMagicTop

A Buchmann-testvérek, Rainer és Dieter alapították a frankfurti székhelyű BB-t, mely 1982-től kínálta a Magic Top átalakítást a kétajtós S-osztályok rajongónak. Az akkoriban 140 ezer német márkába kerülő fejlesztés a Mercedes-Benz 500 SEC coupéból gombnyomásra álmaink kabrióját varázsolta a keménytető hajtogatása nélkül.

A vezetés közben is aktiválható rendszerre most épp Lawrence Whittaker, a Lister Cars tulajdonosa csodálkozott rá, aki maga is autógyűjtő. BB Magic Topot egyébként a 2017-es frankfurti autószalonon is lehetett látni, de ez a varázslat mozgásban az igazi:

Megnyomod a gombot, és a mikroprocesszor tudja, hogy előbb az ablakokat kell leengednie úgy két centivel, majd mehet a kraft a villanymotorba, ami hátrafelé tolja az egész tetőt. Ezután két másik motor a C-oszlopokat húzza a csomagtérbe, hogy a végén a tető a csomagtérfedélen kialakított keretben landolhasson.

Mutatom, mi tartott két hónapig a Buchmann-testvéreknek Frankfurt-külsőn, miután leparkolták náluk az 500 SEC donort:

Ez, plusz egy ötliteres SOHC V8 231 lóerővel és 405 Nm nyomatákkal. Teljes győzelem, és a nyolcvanas évek tökéletes lenyomata.