Porsche, Lamborghini, Bentley és 200 oldal vádirat

2023.01.30. 13:29

Emlékeztek még a fickóra, aki egy fekete Continentallal személyesen hordta az adomány maszkokat a győri kórháznak, valamint számos más, kisebb intézménynek az első nagy Covid-járvány idején? Kiderült, hogy az akkor önmagára vállalkozóként hivatkozó férfi nem feddhetetlen. 2020-ban kétnapos akció keretében csapott le az 5 milliárd forintnyi áfacsalással megvádolt elkövetőkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Terrorelhárítási Központ (TEK).

A férfi és környezete eldobós céghálózaton - azaz rövid ideig élő vállalkozásokon - keresztül sajtokat, csokoládékat és más élelmiszereket értékesített nagykereskedőknek és szállodáknak, az adózási kötelezettségeik mellőzése mellett. Nem hiába ragadt rá a név: “Sajtkirály.”

A 2020-as rajtaütés során a hatóságok ingatlanokat foglaltak le, bankszámlákat zároltak, végösszegében 1,5 milliárd forint értékben. Az elfogásról készült felvételen látható luxusautók egy részét pedig azóta már értékesítették is. A zöld Lamborghini Aventadort biztosan, de a Bentley Continentalt és a Porsche Panamerákat is erre a sorsra szánták.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség a 15 emberből álló bűnszervezettel és az azt segítő további 14 emberrel szemben emelt vádat. Az ügy tárgyalása hamarosan megkezdődik, az ügyésznek ehhez 200 oldalas vádiraton kell átrágnia magát. A szervezet vezetőire pedig még beismerés esetén is 8-10 év letöltendő fegyházbüntetés vár, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.