27 ezer kilométer vár a dögös, világjáró villany-SUV-re

2023.02.01. 15:38

Fontos, hogy az Ariya világjáró felszereltségének része egy kávégép is, ami természetesen csak fenntartható forrásból származó nyersanyagot használ, miközben egy drónnal levideózható az egész szertartás. Az Instagram már felkészült az adatforgalomra, az út pedig tíz hónapig tart majd.

P2PSocialSelect4(1080x1080)

A Nissan szeretné bizonyítani, hogy az Ariya néven futó elektromos crossovere ennyi pénzért még jó is. A Föld északi mágneses sarkpontjától a Déli-sarkig vezetni még egy dízellel is kihívás, ám egy maximum 90 kWh akkukapacitású villanyautóval hatványozottan az.

Sebaj! Az elmúlt 25 év összes ilyen rekordját és filmes forgatását levezénylő Arctic Trucks 39-colos BF Goodrich gumikkal és egy sokkal komolyabb emelt futóművel szerelte fel a Nissant a 27 ezer kilométeres küldetés előtt, míg a sarkköri feltöltésről egy dedikált mini-erőmű gondoskodik.

A hordozható áramforrás egy szélturbinából és napelemekből áll, melyek a hosszú nappalokat és az extrém sarkvidéki széllökéseket is kihasználják. A Nissanban a Ramsey házaspár, Chris és Julie utaznak majd, az indulást pedig márciusra tervezi a társaság tíz hónapos utazással kalkulálva.

Összkerékhajtás, nagy kerekek széles nyomtávval, és egy olyan páros, akik egy Nissan Leaffel letolták már a 17 ezer kilométeres Mongol Rallyt is. Ez az út ugyan sokkal hosszabb és keményebb lesz, ám elvileg négy éve készülnek már rá, így valószínűleg az Artic Trucks tanácsait megfogadva nem lesz lehetetlen a feladat.