Megint korrupt műszaki vizsgabiztosokra csaptak le a zsaruk

2023.02.01. 14:13

Láthatólag a környék összes húszezresét összegyűjtötte egy műszaki vizsgaállomás nyolc dolgozója, akikre 2023. január 30-án összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök. A vizsgabiztosokat elfogták, a kihallgatás során beismerő vallomást tettek.

Magyarország Ügyészségének sajtóközleménye szerint a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

“A megalapozott gyanú szerint egy közép-magyarországi kormányhivatal dolgozói, a gépjárművek műszaki vizsgáztatásával kapcsolatos hatósági tevékenységükkel összefüggésben – rendszeres haszonszerzésre törekedve – vesztegetési pénzt fogadtak el az ügyintézés során a vizsgaállomáson megjelent ügyfelektől.” - írják.

A nyolc elfogott vizsgabiztos korábban akkurátus jegyzőkönyvecskét is vezetett az elfogadott kenőpénzekről, amit aztán munka után testvériesen szétdobtak egymás között az öltözőben. A kormánytisztviselőket - azaz a vizsgabiztosokat - őrizetbe vették.