Továbbra is ingyen utazhatnak Budapesten az ukrán menekültek

2023.02.03. 12:42

“A Budapesti Közlekedési Központ 2023. március 31-ig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekült személyek számára.” - írja a BKK sajtóközleménye.

A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezése nyomán 2022 március 4-én lépett életbe az ukrajnai menekültek ingyenes budapesti tömegközlekedési lehetősége. A korábban meghatározott időszak intervallumának 2023 március 31-ig történő meghosszabbításáról döntöttek csütörtökön.

A szolgáltatás igénybevételéhez az utazóknak valamilyen ukrán dokumentummal kell igazolniuk, hogy az ingyenes utazási lehetőséggel jogszerűen élnek. Ez lehet ukrán útlevél, ukrán személyi igazolvány, ukrán tartózkodási engedély, Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákok esetében ukrán diákigazolvány, illetve olyan egyéb okirat, amelyben egyéb külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható.

A díjmentes utazás lehetőségét nem lehet igénybe venni a 100E reptéri gyorsjáraton, a siklón, a nosztalgia járatokon, a hajókon, valamint a HÉV és a környéki „kék” buszok Budapest közigazgatási határain kívül eső szakaszain.