2023.02.07. 14:47

Valtteri Bottas és Zhou Guanyu ezzel a piros-fekete autóval vág neki a 2023-as évadnak, ami az Alfa Romeo szerint karcsú, morcos, és abszolút gyönyörű. Kár, hogy az utolsó Alfa Romeo Sauber is egyben, hiszen jövőre már az Audival folytatja a svájci csapat.

alfaromeof1teamstakec4301-63e21e0f60109

A Ferrari-motoros új Alfa Romeo Jan Monchaux és csapata munkája, egyben a tavalyi C42 evolúciója, mely az előírások szerint két kilóval könnyebb is lehet. Komoly az első és a hátsó szárny, valamint a padló és a felnik is 2023-ra, a festésre pedig külön büszke az Alfa Romeo Centro Stile. Ez egyben a második 2023-as autó is a Williams FW45 után, hiszen a Red Bull csak új festést mutatott eddig.

Az Alfa Romeo új külseje részben az frissen érkező főszponzor, a Stake nevű online szerencsejátékos vállalat kedvéért készült.

Valtteri Bottas és Zhou Guanyu mellett Théo Pourchaire a tartalékos, a következő körben pedig már Barcelonában röffen be a hibrid Ferrari egység, hogy aztán a téli teszteléssel folytassák Bahrainben.

2024-től az Alfa Romeo helyett az Audi versenyez majd a Sauberrel, a csapat ötven százalékos tulajdonosaként. Az új C43-ra tehát az a nagy feladat hárul, hogy az Alfa Romeo a tavalyi hatodik helynél erősebb sikerekkel a zsebében távozhasson.