Újra eladó a '99-ben szétlőtt Seres-Bentley! Éri a pénzt?

2023.02.11. 13:05

Először 2008-ban bukkant fel a hasznaltauto.hu-n az a Bentley Turbo R, amelyben 1999-ben halálos támadás érte Seres Zoltánt és üzlettársát. Az autóra menet közben lőttek rá egy motorkerékpárról Tahitótfalun.  Winkler Róbert akkor utánajárt , mi történt az autóval a baleset óta, amit többen is meg akartak javítani, de végül senki nem kezdett bele a helyreállításba.

Hogy mi történt az autóval az elmúlt közel 15 évben? Látszólag semmi, ugyanis azóta, hogy 2019-ben az Index is írt róla, ma továbbra is törött állapotban, egy donor autóval együtt hirdetik a szebb napokat látott brit luxusautót. A vállalkozó kedvűek 2,5 millió forintért vehetik meg a két autót, melyekből rengeteg munkaóra és még több pénz elköltése után akár egy jó állapotú példányt is összerakhatnak - persze amennyiben az autó szerkezete ezt lehetővé teszi, a B oszlopnál meggyűrődött tetőlemez ugyanis semmiképpen sem egy könnyű feladatot ígérő jel, és akkor még nem beszéltünk a további, valószínűleg igen borsos áron beszerezhető hiányzó, illetve a 24 év állás miatt cserére szoruló alkatrészekről.

C  MI19990412028
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A legnagyobb német használtautós portálon 10 ezer eurótól, vagyis körülbelül 3,9 millió forinttól indulnak az elhanyagolt, de nem törött példányok, egy szép és jó állapotú Bentley Turbo R-ért pedig 25-45 ezer eurót, azaz körülbelül 9,7-17,5 millió forintot kell letenni az asztalra.