Jön az BMW X5 babérjaira törő Mazda

2023.02.14. 13:55

Martijn ten Brink, a Mazda Motor Europe vezérigazgatója az Automotive News Europe-nak adott interjút, amiben többnyire az elektromos autókról kérdezték, de azt is elejtette, hogy hamarosan érkezik a CX-80. A Mazda tervei szerint még ebben az évben bemutatják a modellt, ami leginkább egy megnövelt méretű CX-60 lesz, de az amerikai, óriási CX-90 méreteit még mindig nem fogja elérni.

A pontos paraméterekről még nem jelent meg információ, de ha valóban a CX-60 nyújtott változatával állunk szemben, akkor túl fog mutatni annak 4740 milliméteres hosszán. Várhatóan a BMW X5 hajszál híján öt méteres hosszúságával egyezik majd. Ezt támasztja alá az is, hogy a CX-80 hét személyes lesz, ahhoz viszont, hogy beférjen a harmadik üléssor, a tengelytávon is növelni kell.

A motorválasztékot tekintve a  hathengeres dízelmotor mellett a 327 lóerős maximális rendszerteljesítményű PHEV változat tűnik biztos befutónak. Brink megerősítette, hogy tisztán elektromos változattal nem kell számolnunk, a CX-30 marad az egyedüli EV modell.