Vádemelést ért ez az életveszélyes előzés

2023.03.01. 14:30

A BPiautósok rakott fel egy videót arról az opelesről, aki Balatonfőkajár környékén annyira tahó és felelőtlen módon előzött, hogy az valami egészen elképesztő. A felvételen az látszik, hogy az Opel sofőrje egy olyan előzésbe kezdett, amiről már a megkezdéskor látszott, hogy nem tudja majd befejezni. Ráadásul rendkívül rosszul is kezelte a helyzetet, amivel több embert is veszélybe sodort.

Forrás: BPiautósok
Forrás: BPiautósok

Valami rejtélyes oknál fogva az Opel teljesen áttért a szembesávba, ahol kevésen múlik, hogy nem tarolt le egy Mondeót. Tulajdonképpen az életveszélyes ütközés elkerülésében kizárólag a Mondeo sofőrjének volt szerepe, mert az Opel lazán eltalálta volna, ha előbbi nem tér ki. A helyzetet próbálta segíteni az Opellel megegyező irányban haladó Transit sofőrje is, aki lehúzodott az útpadkára.

Az opeles mutatványát bemutató videó ugyan már több hónapos, most előrelépés történt az ügyben: a felvétel alapján az ügyészség vádat emelt a különösen felelőtlen sofőr ellen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbírságot és vezetéstől való eltiltást indítványozott.

Forrás: BPiautósok