Itt a Honda őrült INDYCAR motoros CR-V-je

2023.03.03. 06:08


Néhány kedvcsináló után nemrég teljes valójában is bemutatkozott a Honda legújabb őrült projektje, mely David Salters, a Honda Performance Development elnöke és technikai igazgatója szerint egy "INDYCAR vadállat egy Honda CR-V bárány bőrében".

37 HPD Honda CR-V Hybrid Racer

Az autó felső része egy meglehetősen átlagos 2023-as CR-V, annak üvegablakaival, napfénytetejével és acél karosszéria elemeivel. Csakhogy az eredeti alvázat egy az egyben lecserélték egy egyedi krómozott csővázra, a hátsó ülések mögött pedig egy komplett INDYCAR hajtáslánc kapott helyet. A 2,2 literes, dupla turbós V6-os teljes egészében megújuló versenybenzint fogyaszt, és egy Skeleton szuperkondenzátoros hibrid rendszer teszi teljessé.

A Honda mérnökei az aerodinamikát is kezelésbe vették: az autó külsejére számos karbon kompozit légterelő került, például egy hatalmas splitter és egy még nagyobb hátsó szárny. A projekt egyik felelőse szerint a külső megalkotásához a DTM, a B csoportos rali autók, és a japán Super GT bajnokság szolgáltattak ihletet.

A Honda őrült CR-V-je az idei INDYCAR szezon során számos helyszínen tiszteletét teszi, melyeken kiállítva és a pályán körözve is megtekinthető lesz.