Egy ezres Kawasakit is megizzaszt ez a VW Polo

2023.03.05. 06:36

Miután nem is olyan rég írtunk a Huracán Performantét legyorsuló Skoda Octaviáról, szembe jött egy újabb, érdekes verseny egy motor és egy kis Volkswagen között. Bár a felvételen nem látszik jól, a motort egy ezres Kawasakinak mondják a leírásban, valószínűleg egy ZX-10R-ről van szó.

Forrás: Turbo Town
Forrás: Turbo Town

Az ellenfél egy negyedik generációs Volkswagen Polo, amiről a szegényes leírás alapján az derül ki, hogy GTI, tehát egy 20 szelepes egynyolcté dolgozik benne. A nem túl friss videóban pontos specifikációt nem említenek, csak azt, hogy a Polo nem egészen gyári, hiszen 150 lóerő helyett már 668 lóerőt tud és a Revlimit Athens rakta össze.

A brutál Polo és a Ninja közötti – igen veszélyesnek tűnő – futamnak a külső felvételen csak a végét látjuk, ahogy nagyjából 300 km/h-val húznak el a kamera előtt. Egy sisakkamerás felvételen pedig az látszik, ahogy 100 km/h-ról rajtolnak, majd a Kawasaki elnyúlik a Polótól, de nem olyan sokkal, mint ahogy egy ezres sportmotornak kéne.

Itt is érvényes, hogy az ilyesminek persze valódi értelme kevés van, hiszen egy ilyen Polo az egyenes vonalú gyorsuláson kívül nem sok mindenre alkalmas. Arra is főleg akkor, ha nem állórajtból indul. Mindenesetre a tulaj most már elmondhatja, hogy az átlagosnak tűnő autója olyat lép, mint egy hegyes, ezres sportmotor.

Forrás: Revlimit Athens / Turbo Town