Csecsemővel együtt lopták el az autót - a VW csak pénzért segített megtalálni

2023.03.05. 16:40

Az újabb Volkswagen modellekhez elérhető egy, a gyártó által árult bizonyos Car-Net szolgáltatás. Az applikációban többek között az autó helyzetét is lekérdezheti a tulajdonos, amennyiben előfizet erre. Az egyesült államokbeli Illinois állam rendőrsége még február végén kérte a VW helyi képviseletének segítségét egy ellopott VW Atlas megtalálásában. A lopott autóban egy kétéves gyerek is ült, a járművet egy bejáróról vitték el, ahol a gyermek anyja egy rövid időre őrizetlenül hagyta az autót, így az könnyű célpontot jelenthetett a tolvajoknak.  

Volkswagen Atlas - A kép illusztráció - Fotó:Volkswagen
Volkswagen Atlas - A kép illusztráció - Fotó:Volkswagen

A Volkswagen azonban nem volt hajlandó a szolgáltatás adta előnyöket a rendőrség részére bocsátani, csak abban az esetben, amennyiben befizetik a szolgáltatás 150 dolláros (kb. 53 ezer forintos) éves díját. A rendőrség ugyan nem fizetett, viszont az autó tulajdonosa igen, így megtalálták a lopott autót. Szerencsére addigra a rendőrség már megtalálta a kétéves kisfiút egy közeli parkolóban, nem messze attól a helytől, ahol végül az autót is lerakták a tolvajok.

A rendőrség szóvivője szerint példátlan az eset, hogy valaki pénzt követeljen tőlük egy ilyen információ kiadásáért. A Volkswagen amerikai képviselete utólag elnézést kért a történtekért, kiemelték, hogy náluk az általános gyakorlat nem ez, csupán egy alkalmazottjuk vétett hibát, amikor nem bocsátotta a rendőrség rendelkezésére az autó helyzetét.

Forrás:Automotive News