Tesla-killer Toyota 10 millió alatt: gyártásban a bZ3

2023.03.05. 06:37

Kínában legördült a gyártósorról az első Toyota bZ3, a BYD és a Toyota közös fejlesztésű modellje. A BYD elektromos technológiáját használó autó kategóriájához képest alacsony, aktuális árfolyamon számolva körülbelül 11,3 millió forintnak megfelelő vételárával és 600 kilométeres hatótávolságával keltett feltűnést tavaly őszi  bemutatásakor .

A CarNewsChina beszámolója szerint az első ötezer vásárló május végéig adhat le előrendelést az autóra, a kiszállítások pedig még márciusban elkezdődnek. Az autót csak Kínában fogják árulni, így a világ többi részét egyelőre biztosan nem fogják ellepni a mai újautó-árakhoz képest olcsó elektromos Toyoták.

A Toyota bZ3 két kivitelben rendelhető Kínában, az alapverzió vételára a korábban bejelentettnél is kedvezőbb, körülbelül 9,8 millió forintnak megfelelő összeg, amiért egy 184 lóerős teljesítményű és 517 kilométer hatótávolságú elektromos autóhoz juthatnak a kínai vásárlók. Az erősebb, 245 lóerős modell hatótávolsága 616 kilométer, vételára pedig körülbelül 11,3 millió forintnak megfelelő jüan.

Forrás: CarNewsChina