Még meg sem jelent, de már most modern klasszikus

2023.03.06. 06:07

Régóta tudjuk , hogy az AC Cars az ikonikus Cobra modern reinkarnációján dolgozik. Az AC Cobra GT Roadster karbon-kompozit karosszériája alatt modern technika rejtőzik, a megjelenés ugyanakkor a hatvanas éveket idézi.

Eddig csak az autó sziluettjét ábrázoló képeket közölt az AC Cars, most viszont megérkeztek az első rendes, hivatalos képek az áprilisban megjelenő sportautóról.

A brit gyártó saját bevallása szerint is a restomod irányából közelítette meg az autó formatervét, a végeredmény ezért első ránézésre mindenkinek ismerős lehet. Jobban megnézve viszont feltűnnek a modern részletek, mint például a ledes lámpák, a ragasztott szélvédő és a hatalmas felnik.

Az AC Cars megerősítette a korábban közölt technikai adatokat, az AC Cobra GT Roadster V8-as motorja 663 lóerővel, illetve 780 Nm nyomatékkal hajtja majd a hátsó kerekeket, hatsebességes manuális, vagy tízsebességes automata váltón keresztül. A sportautó súlya 1500 kg alatt marad, így a gyártó szerint álló helyzetből 3,4 másodperc gyorsul majd 100 km/órára a Cobra GT Roadster.

Forrás: AC Cars