Megküzdött érte a furgonos, hogy összeütközhessen a HÉV-vel

2023.03.07. 06:04

“Az elkövető tavaly februárban, a kötelező haladási irányt megszegve, és a fénysorompó piros jelzése ellenére kanyarodott a szabályosan érkező HÉV elé Zuglóban, majd a közeledő járművet észlelve gázt adott, de az ütközést már nem tudta elkerülni.” - írja Magyarország Ügyészsége a sajtóközleményben, és ezen a ponton érdemes egy pillanatra megállni és értelmezni a fentieket. Kötelező haladási irányt megszegve, piros jelzésen át a HÉV-szerelvény elé. Noice!

A sajtóközlemény szerint a 65 éves férfi 2022. február 22-én a Budapest, XIV. kerületi Kerepesi útról jobbra akart fordulni a Szentmihályi útra. A környéken kevésbé ismerőseknek: ez az Örs Vezér tere utáni első megálló, ahonnan a befelé tartó, egyenesen tovább haladó sávból vágott egy jobbost a furgon vezetője. A közlekedési lámpa hiába villogott pirosan, a sofőr ezt nem vette észre.

Ahogy a jobb kézről érkező HÉV-et sem. Az utolsó pillanatban még próbált gázadással menekülni a furgonos, a HÉV vezetője pedig fékezni a szerelvényt, az ütközést azonban - amiben végül senki nem sérült meg - nem tudták elkerülni. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétséggel, valamint közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásával vádolja az idősödő sofőrt.