16 új Mitsubishi érkezik a következő 5 évben

2023.03.12. 13:51

A Mitsubishi bejelentette a középtávú konszernen belüli stratégiáját. A bejelentéssel együtt összesen 16 autót mutattak, igaz ezekből 13-nak csak a sziluettje látható, és rendes neve is csak négynek van. Azt mindenesetre tudjuk, hogy lesz új Colt, bár sziluettből ítélve itt is egy ASX-hez hasonló Renault átcímkézésre lehet számítani.

Mitsubishi-Challenge-2025-main-1024x576.png

A 16 új modell között szerepel négy teljesen elektromos autó terve is, ezekből az egyik valószínűleg egy japán belpiacos kisautó lesz. Ami az európai ember számára sokkal érdekesebb lehet, az az elektromos pickup, illetve az ábrán mellette látható elektromos, két üléssoros SUV.

Mitsubishi-Challenge-2025-Presentation-25.png

A modern trendek mellett egy meglepő szereplő is van a listában. A tervek között szerepel egy MPV bemutatása is, ami nagyjából az egyterű megnevezése az angolszász autós kultúrában.

Mitsubishi-Challenge-2025-Colt-and-ASX-Teaser.png

A Mitsubishi jövőbeli tervei között sokkal nagyobb konszernen belüli fejlesztési részesedés is szerepel, így lehet, hogy hamarosan láthatunk tőlük néhány valóban házon belül fejlesztett - azaz nem átcímkézett Renault – Európában is értelmezhető autót is.

Forrás:Carscoops