Mentésre szolgáló sávon menekültek az autósok a szombati baleset helyszínéről

2023.03.13. 14:17

41 jármű, köztük 5 kamion ütközött össze szombaton délután, valamivel fél három előtt az M1-es autópálya 26-os kilométerszakaszán a Budapestről kifelé vezető oldalon. “Olvasónkat teljesen megdöbbentette az a hozzáállás, ami néhány, az M1-es tömegbaleset után dugóba szorult társától tapasztalt: voltak többen is, akik nemes egyszerűséggel visszafordultak, és a mentőknek hagyott üres sávon indultak el visszafelé.” - írja a Telex egy beküldött videó kapcsán.

A felvételt beküldő szemtanú szerint másfél óra várakozás után sorban keresték a menekülési lehetőséget az autósok és fordultak vissza, forgalommal szemben. Ez még azelőtt történt, hogy a rendőrök maguk kezdték el a sor végéről indulva, szervezett keretek között visszafordítani a forgalmat az 1-es számú főút felé.

Torlódásra ma is számítani kell

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a tömegbaleset helyszínén annyira megsérült az útburkolat, hogy azt haladéktalanul fel kell marni, és a helyére új aszfaltot teríteni.

Ezért az útszakasz Győr felé vezető ágán még jelen pillanatban is torlódásra kell számítani. Az Útinform 13:41-es frissítése szerint jelenleg 10 kilométeres az araszoló kocsisor.