Lezárás lezárás hátán: el lehet felejteni a kocsit március 15-én

2023.03.14. 16:30

A március 15-i ünnep miatt számos helyen korlátozás lesz szerdán Budapesten.  m15.png

Szerdán délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lezárások lesznek - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatójából

A BKK-járatok 

Érdemes ezért a kötöttpályás tömegközlekedési eszközöket használni,  BKK járatai március 15-én  a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is. A társaság a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a metrók használatát javasolja, a bkk.hu/nemzetiunnep oldalon pedig folyamatosan tájékoztatást ad a közösségi közlekedési változásokról.

Így néz ki a pontos forgatókönyv: 

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is. 

A Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es, 2B és 2M villamos 8 órától várhatóan 10 óráigdél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekedik, a Szent István körút és a Kossuth Lajos tér között a 15-ös és a 115-ös buszok biztosítják az eljutási lehetőséget.

Reggel 9:30-kor ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, amelynek idején szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria–Múzeum körút útvonalon, a Múzeum körút zárása várhatóan 11.:30-ig tart, emiatt:

  • Az M3-as pótlóbusz várhatóan 9:30 és 10:00 között a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér között az Andrássy út – Nagykörút módosított útvonalon közlekedik,az Arany János utcát nem érinti.
  • A 47-es, 49-es villamosok 9:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút korlátozása idején csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig járnak.
  • A 100E autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 közöttrövidített útvonalona Liszt Ferenc Airport 2. terminál és a Kálvin tér között közlekedik, az Astoriát és a Deák Ferenc teret nem érinti.
  • A 9-es autóbusz 9:30 és várhatóan 11:30 közötta Múzeum körút lezárása miatt mindkét irányban módosítva, a Baross utca – Nagykörút – Margit híd útvonalon közlekedik a 923-as autóbusz megállóhelyein megállva.
  • A 72M trolibusz 9:30 és várhatóan 11:30 közötta Múzeum körút zárása idején az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között, illetve 9:30 és 10:00 között Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Kossuth Lajos tér között, 10:00 és 11:30 között pedig a Deák Ferenc térig jár.

  Az Andrássy úti délutáni rendezvény miatt a 105-ös és a 178-as autóbuszok már 10 órától módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út között a Podmaniczky utcán közlekednek, a 72M trolibusz megállóinak érintésével. 

A Dózsa György út zárásakor, várhatóan 15:20 és 15:50 között:

  • Az Andrássy út Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti lezárása idején, várhatóan 16:00 és16:40 között a 70-es, 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, illetve a Keleti pályaudvar felől csak az Akácfa utcáig közlekednek.

A közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a bkk.hu/nemzetiunnep, illetve a BKK Info oldalon, a közúti információk a BKK Info – Közút oldalon olvashatók.