Figyelmeztetést küldött az autósoknak a NAV-tól: éjfélkor lejár a határidő

2023.03.16. 12:07

Csütörtök éjfélig kell befizetni a gépjárműadó első részletét. Ezt az elektronikus felületen keresztül lehet a legegyszerűbben megtenni.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálati bejárata a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben. Forrás: Róka László / MTI/MTVA
A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálati bejárata a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben. Forrás: Róka László / MTI/MTVA

Március 16-án, csütörtökön éjfélkor jár le a gépjárműadós határidő. A járműtulajdonosok legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal applikációban, a NAV-Mobilban fizethető be az adó, a pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést - írta a meg az MTI a NAV-közlemény alapján. 

Az elektronikus elérhetőséggel rendelkezőknek a határozatokat, értesítéseket a NAV elektronikusan - cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre - küldte mindenkinek. Elektronikus elérhetőséggel nem rendelkezők postán kapják meg a dokumentumokat. 

A gépjárműadó első részletét március 16-ig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV-os számlára. Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni. 

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil "Gépjárműadó-menüpontjában" vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is  alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni. 

A gépjárműadóról szóló leggyakrabban felmerülő kérdésekre a NAV itt elérhető összeállításában kaphat választ.