Rendőrségi felvételen a pápai autós üldözés

2023.03.22. 10:37

A bizonytalan úttartás és az irányjelző használatának mellőzése szinte felhívást jelentett a rendőröknek a hosszas keringőre, akik persze meg is próbálták megállítani a 28 éves sofőrt. De ő nem hatódott meg a fény- és hangjelzéstől, a fék helyett a gázra lépett. Ezzel 2023. március 15-én este kezdetét vette a pápai hajsza.

Alig valamivel később egy második rendőrautó is becsatlakozott az üldözésbe. A sofőr néhol 90-100 km/h-s tempóval menekült, és megszegett egy sor közlekedési szabályt. Először úgy tűnt, hogy egy kapubejáró teszi a hajcihő végére a pontot, aminek nekiütközött.

A rendőrök a nyitott kocsiajtón keresztül próbálták visszafogni a sofőrt, de akkor még rá tudott lépni a gázra és elmenekülni, így újabb kör kezdődött. De az már nem tartott sokáig. Mindössze 1-2 kilométerrel később az autó vezetője elvesztette az uralmát a jármű fölött és egy kerítésnek ütközött. Innen már nem volt hova tovább, kirántották a sofőrt a volán mögül, és kattant a bilincs.

A menekülő férfiről pedig több minden is kiderült. Először is a mutatványt ittas állapotban hozta össze. Másodszor vezetés alóli eltiltás hatálya alatt. Harmadszor pedig mindezt egy olyan járművel tette, amit jogtalanul, az autó tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül használt.