18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egyszerűen keresztülment egy autó utasterén a szalagkorlát Indiában

2023.03.25. 12:28

Szabályosan felnyársalta egy Kia Carens utasterét a szalagkorlát egy indiai autópályán. Az autó vezetője és két utasa ugyan megsérült, de a fotókat látva kisebb csoda, hogy életben vannak. A jármű nagy sebességgel ütközhetett a szalagkorlát végének, ami így felcsúszott a motorháztetőre és keresztülhasította az utasteret.

A felnyársalt Kia - Forrás: Cartoq.com
A felnyársalt Kia - Forrás: Cartoq.com

A baleset pontos oka még nem tisztázott, a hatóságok szerint az autó valószínűleg hirtelen sávváltás következtében vált irányíthatatlanná.

A felnyársalt Kia - Forrás: Cartoq.com
A felnyársalt Kia - Forrás: Cartoq.com

A Cartoq.com indiai autós portál szerint az országban komoly kockázatot jelentenek a rosszul felszerelt szalagkorlátok, mivel ezeknek a végét nem védi megfelelő ütközéselnyelő elem. A Kia Carens bár Európában már nem kapható, Ázsiában komoly népszerűségnek örvend. Az indiai közlekedésbiztonsági hatóság a típust a maximális ötből három csillagra értékelte a különböző törésteszteket is magában foglaló ellenőrzéssorozaton.

Forrás: Cartoq.com