Elektromos GT-R? Azért még ne kapj a szívedhez!

2023.03.29. 06:09

Egy GT-R rajongó Nissan mérnök tehet róla, aki fejébe vette, hogy elektromos restomodot készít egy R32-ből. A gyártó felkapta a fejét munkatársuk különc projektjére, és beállt mögé. Még hivatalos nevet is kapott: ez lesz az “R32 EV”, amihez befutott egy teaser videó. De ne kapj a szívedhez, ez még valószínűleg nem az, amire ez alapján elsőre gondolsz, pusztán egy kiemelt fontosságú átalakításról van szó.

Az előzetes klip azt sugallja, hogy ez az elektromos járművé alakítás egyelőre gyerekcipőben jár. Erről árulkodik, hogy viszonylag ritkán mutatnak be elektromos meghajtású járművet úgy, hogy alatta a belsőégésű motor hangja duruzsol, sőt a kivilágosodó képen még végdob krómos csillogása is visszaköszön.

A Nissan szűkszavú a projekttel kapcsolatban, de az R32 EV mögött álló ötletgazda így mesélt róla: „Ha az általam legjobban kedvelt autót a szerintem legjobb technológiával kombinálom, olyan autót alkotunk, ami az egész világot izgalomba hozza.”

Közel egy évvel ezelőtt Ashwani Gupta, a Nissan operatív igazgatója azt mondta a Top Gearnek, hogy "egy nap biztosan lesz" elektromos GT-R, de valószínűleg nem erre gondolt, hanem egy tömeggyártásba kerülő modellre.