Nagy a baj, komoly leépítést lépett meg a Tesla egyik kihívója

2023.03.31. 06:06

Számos villanyautó startup került nehéz helyzetbe az utóbbi időben, melyek egyike az amerikai Lucid. A vállalat pályája ígéretesen indult, hiszen eleinte nagy érdeklődés mutatkozott a luxusszedánjaik iránt, ám egy ideje már csak sötét fellegek gyülekeznek a márka fölött.

lucid-air-sapphire-saltflat

Hiába kaptak sok megrendelést, a kiszállítások rendkívül lassan haladtak, ráadásul az elkészült autókkal is akadt gond: volt, amelyik egy szoftverfrissítés után használhatatlanná vált, sőt 203 autót a lengéscsillapító hibája miatt vissza is kellett hívni. Ezt követően az autójukra váró ügyfelek egyszerűen megunták a hercehurcát, és tömegesen kezdték visszamondani a megrendeléseiket. Végső elkeseredésében a gyártó tizennégyszer hívott fel minden egyes elégedetlenkedőt, hogy meggyőzze őket a maradásról.

Úgy tűnik, a vállalat helyzete továbbra sem rózsás, a munkavállalók ugyanis nemrég egy emailt kaptak Peter Rawlinson vezérigazgatótól, melyben a vezető a cég minden részlegét, sőt, a felsővezetőket is érintő 18 százalékos leépítésről beszélt, melynek következtében 1 300 ember veszíti el a munkáját. "Számos más változtatást is megvizsgáltunk, és bevezettünk, hogy optimalizáljuk a kiadásainkat, de sajnos ezek önmagukban nem elegek ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Meg kellett hoznunk a fájdalmas, de szükséges döntést, hogy elengedjük tehetséges csapatunk egy részét." - indokolta a leépítést Rawlinson.

A most elküldött munkavállalók kiterjedt végkielégítési csomagban részesülnek.

 Forrás: carscoops.com