Kérdés: megy-e lejtőn 200-at az 1,2-es hibrid Swift?

2023.04.03. 14:46

Izgalmas, és többnyire súlyosan időrabló hobbit találtam. Lehet, hogy nincs nekünk sebességkorlátozástól mentes Autobahn pályánk, ahol legális keretek között kipróbálható egy-egy autó, de itt van nekünk a YouTube, és az olyan német youtuberek, akik megteszik ezt, és videóra is veszik: Aventadorokkal, Macanokkal meg RS Audikkal gyalulják a belső sávot. Csakhogy engem nem ez érdekel, mert azok persze, hogy mennek, mint a meszes. Na de ki lehet-e préselni a 83 lóerős 1,2 Dualjetből a 200-at? Ez kell az igazi magyar népléleknek!

Sokkal izgalmasabb a kripli liga! A 213-ig padlózott, háromhengeres 1.0 EcoBoost, meg mit bír az 1,5 VVT-i Yaris, na ott lakik az igazi izgalom, ott van minek eldőlnie. Aki ismeri a Suzuki 1,2-es motorját, az már nyilván tudja a választ, de a többieknek: vajon eléri a sofőr a misztikus 200 kilométer/óra csúcssebességet?

**SPOILER**

Ákos kaján mosollyal nyugtázta már magát a felvetést is: tudta ő már a lejátszás előtt, hogy nem lesz ebből kétszázazás, pedig a videó felénél nagy reményekkel néztem a felfelé kaptatást, hiszen ahol fel kell menni, ott lefelé is vezet út. Végül a lejtő sem hozta el a megváltást: 190-nél nem mozdult tovább a mutató. Talán a 130 lóerős Swift Sport... na majd Ákos elmeséli, ha már úgyis azzal mászkál néhány napja.