Ezt a hat dolgot nézik a rendőrök húsvétkor

2023.04.06. 11:02

Közeledik a húsvét, ezzel együtt pedig az ilyenkor szokásos nagyobb rendőri jelenlét az utakon. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Rendőr-főkapitánysága most azt is elárulta, mit fognak leginkább figyelni az utakon az egyenruhások.

DSC1248 1

Először is gyakoribb közúti ellenőrzésekre lehet számítani, melyek keretében a rend őrei "felhívják a gépjárművezetők figyelmét a szabálykövető közlekedési magatartás fontosságára." Ezen kívül különösen figyelnek majd

  1. a nem megfelelő sebesség megválasztására,
  2. az elsőbbségi jog megsértésére,
  3. az irányváltoztatásra, kanyarodásra vonatkozó szabályok be nem tartására,
  4. az ittas vezetésre,
  5. a vasúti átjárókban történő közlekedés szabályainak megszegésére,
  6. a passzív biztonsági öv, a gyermekbiztonsági ülés használatának elmulasztására.

A rendőrség közleménye szerint "az ellenőrzések fő célja elsősorban a közlekedésbiztonság megőrzése és annak minél további fokozása."

Ezen kívül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság külön felhívták a figyelmet, hogy "a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek!"

Mindehhez a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hozzátette: "a Bükkben jelentős forgalom várható a hosszú hétvége alatt, ami akár fennakadásokat is okozhat. A torlódások megelőzése érdekében a közútkezelővel együttműködve felügyeljük a bükki utakat, különös tekintettel Lillafüred környékére a Zsófia kilátó előtti útszakaszra. A rendőrség arra kér mindenkit, hogy ne álljon meg olyan helyen járművel, ahol a forgalmat akadályozná, továbbá lehetőség szerint a közösségi közlekedést használják a kirándulóhelyek megközelítésére."

Forrás: police.hu