Hó, porvihar és sok baleset: jelentés hazánk útjairól

2023.04.06. 17:02

Hiába van április, az elmúlt napok hideg időjárása ma is folytatódik, sőt, ha lehet, még téliesebb lett. Az ország egyes részein esik a hó, de újra támadnak a porviharok is. Sok a baleset, egyes esetekben több kilométeres a torlódás. Az Útinform napi jelentéséből szemezgettünk.

kép 282

"Az M1-es M7-es autópálya közös szakaszán, a Balaton felé vezető oldalon Budaörs térségében két személygépkocsi ütközött össze. A 8-as km-nél a középső sávot foglalja el a sérült jármű. A torlódás 2-3 km-es.

Az M1-es autópályán a 104-es km környezetében Nagyszentjános/Bőny térségében az erős széllökések miatt időnként sűrű por és homokfelhő rontja a látási körülményeket. Vegyék komolyan a figyelmeztetést és időben lassítsanak!

Az M0-s autóút déli szektorában az M1-es autópálya felé vezető oldalon a Hárosi Duna-hídon a burkolatot javítják. A 15-ös km-nél csak a középső és belső sáv járható. A torlódás közel 3 km-es.

A 6-os főúton Kulcs külterületén két személygépkocsi ütközött össze. Az 59-es km-nél megállították a forgalmat. Kulcson át terelik a járműveket.

Az ország keleti részében, a Salgótarján-Tiszafüred-Berettyóújfalu vonaltól keletre hó vagy havaseső esik.
A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata, itt vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves, a látási viszonyok kielégítőek.
A hőmérséklet -3 és 3 fok között változik, nincs, vagy gyenge a légmozgás."

Mindezek mellett a húsvéti ünnep folyamán nagyobb rendőri jelenlétre, és gyakori közúti ellenőrzésekre számíthatunk. Arról, hogy pontosan mit fognak figyelni az egyenruhások, itt írtunk részletesen.