1800 lóerős Mustanggal döntene rekordot a Ford

2023.04.13. 16:14

Negyedmérföldes gyorsulási rekordot készül dönteni a Ford, mégpedig egy erősen átalakított, 1800 lóerős Mustang segítségével. Az egészben a csavar, hogy a Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 névre hallgató szörnyeteget egy brutális V8 helyett két elektromos motor hajtja.

A Ford a leggyorsabb kétkerék-meghajtású elektromos autó, a leggyorsabb elektromos 0-100, valamint a teljes karosszériás elektromos gyorsulási autó kategóriában szeretne rekordot dönteni. Utóbbiban egyébként jelenleg is ők ülnek a trónon, mégpedig a Mustang Super Cobra Jet korábbi, 1400 nevű változatával, mely 1502 lóerőt tudott.

A gyártó nem árulta el, pontosan milyen átalakításokra volt szükség az 1800 lóerőhöz, de az biztos, hogy a Super Cobra Jet 1800-ban négy inverter kapott helyet, fejlesztettek az akkumulátor-rendszeren és a vezérlőszoftveren is, valamint lecserélték a váltót. Ezen kívül tudjuk, hogy az 1800-as modell érezhetően könnyebb elődjéhez képest.

„A gyorsulási versenyzés továbbra is fontos tesztelési terület termékeink és technológiáink számára. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy nem csak megdönthetjük a régi negyedmérföldes rekordunkat, hanem bemutathatjuk azt a folyamatos fejlődést is, melyet az elektromos autók terén végzünk." – mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance Motorsports globális igazgatója.

Forrás: motor1.com